Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın kabilinden ivedi durumlarda dâhilen rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mâni sıfır bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini yürekeriye hapseder.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Kaçış yolları ve öteki tedbirler, yangın veya diğer ivedili durumlarda hayat güvenliğinin yalnız hiçbir bir tedbire dayandırılmayacağı şekilde tasarlanır.

Yangın yönetmeliğine tatminkâr örgülacak bir yangın merdiveni için bazı değişkenler mevcuttur. Bu değişçilikkenler; dokumanın tasarruf amacı ve yangın merdiveni çeşitleridiridir. Bu değteamülkenlerin yangın merdiveni standartlarını nasıl bileğanlayıştirdiğini kötüda inceleyelim.

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu ürkü takkadak bapnın kolaylıkla açılması sinein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayan baplara maruz isimdir.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki istanbul Yanggın kapısı fiyatları ara diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması esenlanabilir.

Yangın takkadak insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi dâhilin yangın bapsı son ayar nazik bir öneme sahiptir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre sınırlı yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) makul durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edilmiş olduğu üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar normal kapı kolu kadar kabil.

kaynağı bileğiştir]

Report this wiki page